Güncel

Duyurularımızı ve faydalı bulduğumuz bilgileri paylaşarak sürekli güncellediğimiz bölümümüz.

Arçelik Kombi Arıza Kodları DGK Y 20 HP LCD

Arçelik Kombi Arıza Kodları DGK Y 20 HP LCD

Arçelik kombi arıza kodları DGK Y 20 HP LCD ve Arçelik DGK Y 26 HP LCD model kombilerde karşılaşılan arıza kodları ve anlamları bilgilerinize sunulmuştur.

Arçelik Kombi Servisi Bursa | 0224 413 66 33 (Hızlı Uzman Servis)

E01 Hatası- Brülörde başarısız ateşleme.

► Ateşleme sistemi sorunudur. Bu arıza durumunda dairede gaz olmayabilir, kombiye gaz gelmiyor olabilir veya paralarda sorun olabilir. Öncelikle daireye gaz gelip gelmediğine bakmalısınız. Bunun için ocak gibi doğalgazlı bir ürün kullanıyorsanız eğer ocağınızı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ocağın çalışması dairede gazın olması demektir. Bu durumda kombi yanındaki gaz vanasına bakabilirsiniz. Gaz vanası kapalı durumda olmamalı ve mutlaka boru ile aynı hizada yani açık durumda olmalıdır. Gaz vanaları açıksa, kombiye de gaz geldiğinden kesin olarak eminseniz kombinize reset atmalısınız. Bu reset uygulamasını da arıza düzelmediği sürece en fazla 3 defa yapabilirsiniz. Sorunda düzelme olmaz ise bu durumda; anakart, iyonizasyon ateşleme elektrotlarında ya da gaz valfinde sorun olabilmektedir. Genelde çok sık karşılaşılan bu arıza durumunda çözüm için Arçelik Servisi ile görüşmeniz gerekmektedir.

E02-F02 Hatası- Hatalı alev oluşumu.

► Alev oluşumunda bir problem olduğunu belirten bu arıza kodunda servis gelmeden önce kombiye reset atmalısınız. Resetleme sonucunda eğer yaşanan sorunda düzelme olmuyor ise servisi arayarak yardım talep etmeniz gerekmektedir.

E03 Hatası- Aşırı ısınma hatası.

► Aşırı ısı emniyet termostatının açıldığını belirtir. Limit termostat ancak cihazda aşırı ısınma durumu söz konusu olduğu zaman açılabilir. Açıldığında ise cihazı aşırı sıcaklığa karşı korumaya yani emniyete alır. Cihaz bloke olur ve çalışma yapmaz. Bu arıza durumu halinde kullanıcı olarak önce kombinizi resetlemeniz gerekmektedir. Kombi eğer kış konumunda iken bu sorun yaşandı ise; kalorifer yanlarında bulunan vanalar ile kombi altındaki bulunan vanaları kontrol edebilirsiniz. Vanalar açık şekilde olmalıdır. Vanalar açık ise yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Servisi arayarak çözüm konusunda yardım almalısınız. Aşırı ısınma sorununa sebep olan etmenler; ana eşanjörün kireçlenmesi veya tıkalı olması, üç yollu vananın konum atlaması veya ortada kalması, pompanın çalışma sırasında sıkışması, kalorifer dönüş borusu içindeki filtrenin tıkanması, tesisat içinde tıkanıklık olması gibi durumlardır. Arıza ancak yerinde görülür ise tespit ile birlikte müdahale sağlanabilir. Bu yüzden önerimiz uzman desteği almanızdır.

E04-E05-E06-F23 Hatası- Prosestat arızası.

► Prosestat sadece hermetik model kombilerde bulunan ve fanın bekçisi olarak adlandırılan parçadır. Prosestatın kontakları açmaması, kontaklarını kapatmaması ve buna benzer durumlar sebebi ile bu sorun yaşanabilir. Arıza durumunda sorun sadece prosestat ile alakalı olmayabilir. Anakartın arızalı olma seçeneği de vardır. Bu yüzden önerimiz uzman yardımı almanızdır.

E08-E82 Hatası- İyonizasyon problemi.

► Brülörde yanma oluşurken alev algılamada bir sorun olduğunu belirtir. Bu gibi durumlar genelde iyonizasyon arızası olarak adlandırılır. Bu sorunu yaşadığınız anda servis öncesi kombinize reset atmalısınız. Resetleme işleminden sonra sorun düzelebilir. Ancak düzelmez de sorun devam ederse; iyonizasyon elektrodunda arıza olabilir, anakartta ya da gaz grubunda problem olabilir. Kesin tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

E09 Hatası- Gaz valfi geri besleme sorunu.

► Gaz valfi geri besleme hatası ile karşılaştığınız zaman servis öncesi kombinize reset atmalısınız. Resetleme işleminden sonra arıza durumunda düzelme olmaz ise gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın tespit edilerek çözüme ulaşması açısından mutlaka Arçelik Servisi yardımı almalısınız.

E12-E21-F25 Hata Kodu- Kart hatası.

► DGK Y 20 HP LCD model kombide elektronik kart ile alakalı bir sorun olduğunu belirten arıza kodlarıdır. Bu arıza durumları ile karşılaştığınız zaman arızanın onarımı adına servis desteği almalısınız. Kullanıcı olarak cihaza kesinlikle müdahale etmeye çalışmayın.

F13 Hata Kodu- Reset kilitlenme sorunu.

► Kısa süre içerisinde reset düğmesine uzun süre basıldığında veya kısa zamanda resetleme işleminin sıklıkla tekrar edildiği durumlarda reset kilitlenmesi sorunu yaşanır, ekranda da bu hata kodu belirir. Bu gibi durumlarda reset düğmesine yeniden basmalı veya kombinizi şalterinden kapatıp kısa bir süre sonra yeniden açmalısınız. Arıza düzelir ancak düzelme olmaz ise servis yardımı alabilirsiniz.

F22 Hata Kodu- Düşük voltaj hatası.

► Şebeke elektriğinde oluşan dalgalanmalar sebebi ile kombinin arızaya geçtiğini belirtir. Bu arıza durumunda daireye ya da kombiye gelen voltaj düşük demektir. Voltajlar düzelene kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Voltajlar düzelir ise sorun da düzelebilir. Ancak daireye gelen voltaj normal değerde olmasına karşın DGK Y 20 HP LCD model kombideki bu sorunda düzelme olmuyor ise voltaj dalgalanması sebebi ile elektronik kart yanmış ya da hasar görmüş diyebiliriz. Bu gibi durumlarda elektronik kart onarımı ya da değişimi için Arçelik Servisi yardımı alınmalıdır. Arıza durumu tekrardan yaşanabileceği için de tavsiyemiz mutlaka Kombi Regülatörü cihazını kullanmanızdır.

F31 Hata Kodu- Merkezi ısıtma sensörü problemi.

► Yani kalorifer sensöründe bir problem olabileceğini bildirir. Bu gibi durumlarda direk sensör arızalı da denilemez. Sensörün bağlı olduğu bağlantılarda veya borularda da sorun olabilmektedir. Tespit ve onarım için önerimiz servisi aramanızdır.

F32 Hata Kodu- Dış hava sensör sorunu.

► Dışarının sıcaklığına göre kombinin çalışmasına yardımcı olan dış hava sensöründe bir problem olabileceğini bildirir. Yalnız tüm Arçelik kombilerde dış hava sensörü olur diyemeyiz. Dış hava sensörü varsa eğer sensörde ya da bağlantılarında bir sıkıntı olabilir. Dış hava sensörü yoksa eğer elektriksel bir aksaklık söz konusu olabilir. Her durumda Arçelik Servisi aramanızda fayda vardır.

F33 Hata Kodu- Sıcak su sensörü problemi.

► Kullanım suyu sensörü ya da ntc sinde sorun olabileceğini bildirir. Genelde karşılaşılan arıza kodlarından biri olmaktadır. Bu sorunla karşı karşıya kalırsanız eğer sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe, bağlantılarında veya borularında sıkıntı olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından mutlaka uzman desteği almanız gerekmektedir.

F37 Hata Kodu- Düşük su basınç arızası.

► Tesisatta bulunan suyun yetersiz durumda olduğunu belirtir. Genelde en sık karşılaşılan arıza kodlarının başında gelmektedir. Bu gibi durumlarda tesisat basıncı düşük olduğu için kullanıcı olarak tesisata su basmanız gerekmektedir. DGK Y 20 HP LCD model kombinin altında bulunan doldurma musluğunu sola çevirip basıncı 1,5 bara kadar çıkarmalısınız. Basıncı yükselttiğiniz zaman sorun düzelir. Ancak uygulama bitiminde doldurma musluğunu açık bırakmamalı ve kapatmalısınız. İşlemden sonra sorun düzelmezse kombiyi resetlemeyi deneyin. Resetleme sonucunda da arıza devam ederse, işlemi yapamıyorsanız ya da arıza durumu sık yaşanmaya başlandı ise mutlaka Arçelik Servisi arayarak yardım talep edin.

F59 Hata Kodu- Gaz grubu arızası.

► DGK Y 20 HP LCD model kombide ateşleme sisteminde önemi büyük olan gaz grubunda yani gaz valfinde sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda tek sebep gaz valfi de denilemez. Anakart ile alakalı bir sorun yaşanıyor da olabilir. Bu yüzden önerimiz Arçelik Servisi ile görüşerek tespit ve onarım konusundaki yardımları almanızdır.

Kategori: Kombi Arıza Kodları

Yorum Yaz (0) →

Yorum Yaz