Güncel

Duyurularımızı ve faydalı bulduğumuz bilgileri paylaşarak sürekli güncellediğimiz bölümümüz.

ÜTÜ Temizliği Nasıl yapılır ?

ÜTÜ Temizliği Nasıl yapılır ?

ÜTÜ Temizliği Nasıl yapılır ?

Ütünüzün zarar görmeden nasıl kolay ve daha uzun ömürlü temizlenmesini gerektiğinin detaylı bakım açıklamasını yapalım.

Ütü Temizleme Sık kullanılan ütülerin tabanında zaman içinde ütülenen kumaşlardan kalan artıklar birikebilir ve özellikle beyaz kıyafetlerde leke bırakabilir. Ütü tabanının belirli aralıklarla temizlenmesi gerekebilir. Ayrıca ütünün buhar sisteminde yer alan su kanalları kireçlenmeye bağlı olarak tıkanabilir. Kireçlenen ve tabanı kirlenen ütünüzü nasıl temizleyebileceğiniz hakkında pratik bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Öncelikle bir kazaya mahal vermemek için ütüyü fişten çekin. Ütü sıcaksa iyice soğumasını bekleyin. Ütü temizleme için kullanacağınız ilk malzeme eski bir havlu olacaktır. Havluyu ılık suyla ıslatarak ütü tabanına yapışmış kumaş ve iplik parçalarını silin. Çok sıcak veya çok sıcak su kullanmayın ve lekeleri kazımaya çalışmayın. Lekeler kaybolana kadar hafif bastırarak silin. Ütünün metal kısmının kenarlarını da aynı şekilde temizleyin. Havlu kirlendikçe tekrar ılık suya sokup temiz bir yüzeyini kullanın.

Ütü Tabanı Nasıl Temizlenir

Ütü tabanını temizleme için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise tuzlu temizlemedir. Yine eski bir havlu ya da pamuklu kumaştan bir t-shirt’ü ütü masası üzerine yerleştirin. Kumaşın üstüne yaklaşık bir çorba kaşığı kadar tuz serpin. Ütünüzü en yüksek sıcaklığa ayarlayın ve buhar özelliğini kapatın. Ütü iyice ısındıktan sonra tuzlu yüzeyi ütülemeye başlayın. Bu yöntemle ütü altında biriken kirler tuza yapışacaktır. Sudaki kireç yüzünden kullandıkça zaman içinde tıkanan buhar kanallarını da basitçe açabilirsiniz. Kulaç çubuğu ya da bir kürdan ile ütü tabanında bulunan buhar deliklerini temizleyebilirsiniz. Ütüyü fişten çekip tamamen soğumasını bekledikten sonra içerisinde çok az bulaşık deterjanı bulunan ılık bir suya pamuklu kulak temizleme çubuklarını batırın ve delikleri tek tek temizlemeye başlayın.

Kumaşa Yapışan Ütü Lekesi

Temizleme işlemi bittikten ve ütü tabanı tamamen kuruduktan sonra ütüye bir bardak içme suyu koyun ve fişe takın. Sıcaklık seviyesini maksimuma getirin ve buharı açıp ütü dik konumdayken koyduğunuz içme suyunun buhar kanallarından çıkmasını bekleyin. Su buhar olarak kanallardan çıktıktan sonra ütünüzü fişten çekin ve soğumasını bekleyin. Bu kadar basit! İnternette kireçlenen ütü kanallarını temizlemek için verilen su ve sirke karışımını kullanmayın. Su ve sirke karışımı buhar kanallarında tortu birikimine yol açabilmektedir.

Kategori: Faydalı Bilgiler

Yorum Yaz (0) →

Yorum Yaz